Hírlevél
Termékajánló
Házhozszállítás

Látogató számláló
0
0
6
4
7
6
1
Hírek
2016.03.23 11:13

Vásárlási feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a marions.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) szabályozza a Marions Kids Kft Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (rövidített cégnév: Marions Kids Kft

Marions Kids Kft., székhely: 3528 Miskolc Kisfaludy utca 56., B-A-Z. Megyei Bíróság Cégbírósága által nyilvántartott cégjegyzékszám: 05-09-008584, adószám: 12555064-2-05, képviseli: Hegedűs Ferenc ügyvezető önállóan, Hegedűsné Varga Ildikó ügyvezető önállóan, , elektronikus levelezési cím: marions@marions.hu, telefonszám: +3630/535-3532, a továbbiakban: Szolgáltató) által a www.marions.hu weboldalon működtetett webáruházban az online regisztrációt követő termékvásárlással és annak teljesítésével kapcsolatos szerződési feltételeket.

 

A megrendelés leadását követően a szállítás visszaigazolásával a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint adásvételi szerződés jön létre a Marions Kids Kft., mint Szolgáltató és a rendelést leadó Megrendelő között. A webáruházban bárki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen dokumentumban leírt általános szerződési feltételeket.

 

A Szolgáltató fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag a személyes átvételi ponton történő személyes átvétellel szolgálja ki, vagy egyáltalán nem szolgálja ki azokat a Megrendelőket, akik rendszeresen nem tartják be a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket vagy más módon kárt okoznak a Szolgáltatónak.

2. A Szolgáltató

Név: Marions Kids Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 3528 Miskolc, Kisfaludy utca 56

Levelezési cím: 3528 Miskolc, Kisfaludy utca 56

Üzlethelyiség címe: 3501 Miskolc Széchenyi utca 91

Képviselő neve: Hegedűs Ferenc

Cégjegyzékszám: 05-09-008584

Bejegyző Bíróság neve: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság Cégbírósága Miskolc

Adószám: 12555064-2-05

Közösségi adószám: 

Számlavezető pénzintézet: Korona Takarék

Számlaszám: 54300132-10001624

IBAN számlaszám: HU25543001321000162400000000

E-mail cím: marionskft@gmail.com

Telefonszám: 06306811630

Fax:

Regisztráció

A webáruházban történő vásárlás feltétele a regisztráció, azaz a regisztrációs adatlap kitöltése a www.marions.hu, regisztracio oldalon, illetve a regisztráció során az adatkezelési szabályzat elfogadása, valamint a vásárlást megelőzően a jelen ÁSZF elfogadása.

 

A regisztráció során a Megrendelő az alábbi – az adatkezelési szabályzatban is megjelölt – adatokat adja meg:

megjelenített név

felhasználói név

jelszó 

e-mail cím

keresztnév

vezetéknév

utca

házszám

irányítószám

város

ország

telefonszám

 

A regisztráció során megadott adatok bevitelét és a „fiók létrehozása” feliratra kattintást követően a Szolgáltató egy regisztrációt megerősítő ellenőrző e-mail-t küld a Megrendelő részére az általa megjelölt e-mail címre, amiben az adott linkre kattintással a Megrendelő megerősítheti regisztrációját.

 

A regisztráció során a hibás, vagy a valótlan adatok megadásából eredő teljeskörű felelősség a Megrendelőt terheli.

A Megrendelő regisztrációja díjmentes.

A regisztráció során megadott adatok kezelésére a külön elfogadásra kerülő Adatkezelési Szabályzat rendelkezései az irányadóak.

A Megrendelő a regisztrációval egyidejűleg a hírlevél szolgáltatásra is feliratkozik. A Megrendelő a hírlevélről a regisztrációtól függetlenül is leiratkozhat a www .marions.hu,  linken, továbbá a valamennyi hírlevél alján elhelyezett leiratkozás linkre kattintva.

 

A regisztráció törlése maga után vonja a regisztráció során megadott Megrendelői adatok törlését és a hírlevél szolgáltatásról történő leiratkozást is.

A regisztráció törlésére a létrehozott fiókba történő belépést követően a „regisztráció törlése” gombra kattintással, vagy a teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt írásbeli nyilatkozat Szolgáltató részére történő eljuttatása útján van lehetőség.

Személyes átvételi lehetőség

 

A Szolgáltató a Megrendelők gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása, ügyeik intézése érdekében személyes átvételi helyet üzemeltet a Marions Kids gyermekruha boltban, melynek címe és elérhetősége:

Személyes átvételi pont címe: 3501 Miskolc, Széchenyi 91 Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 09:30-17:30 óra között

 

szombaton: 09:30-13:00 óra között vasárnap és munkaszüneti napon: zárva

 

A webáruházban a nap 24 órájában leadható a megrendelés, mely a Szolgáltató saját weblapján, a www .marions.hu címen érhető el. Személyes átvételi hely egyéb elérhetőségei  e-mail: marions@marions.hu .

 

Ár

A termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék bruttó (a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti mértékű áfá-val növelt) ára, mely 1 (egy) darab termékre vonatkozik. A nagykereskedelmi vásárlók által hozzáférhető webáruházban a termékek adatlapján a nettó és a bruttó (a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti mértékű áfá-val növelt) ár is feltüntetésre kerül, mely 1 (egy) darab termékre vonatkozik.

 

Szolgáltató az adott termék árát a megrendelés időpontjáig garantálja. Amennyiben valamely rendelés bármilyen okból módosításra kerül, úgy a termékre a módosításkor érvényben lévő ár vonatkozik.

Megrendelés menete

 

A megrendelés leadható online rendeléssel a webáruházban a nap 0-24 órájában.

 

Az online megrendelés folyamata során és a megrendelés elküldése előtt lehetőség van a félrekattintás technikai kijavítására, továbbá a megvásárolni kívánt termék(ek) törlésére is.

 

A Megrendelő a megrendelését abban az esetben tudja elküldeni, leadni, ha a jelen okiratba foglalt ÁSZF-et elfogadja amely tartalmazza az alábbi sorokat.

Minden megvásárolt terméket 2 db öntapadós "Marions" matricával látunk el amelyek közül ez egyiknek sérülésmentes megléte feltétele az elállásnak.

Amennyiben megkapta a terméket kérem győződjön meg a matricák meglétéről ha esetlegesen bármilyen jellegű problémája lenne kérjük haladéktalanul jelezze felénk mert mi dokumentáljuk a matrica meglétét.  Az egyik matrica a végtagok kimeneti nyílásainál kerül felhelyezésre a másik pedig a termék front felületén kerül felragasztásra. A terméken 1 db azaz egy darab matricának sértetlenül rajta kell maradnia, hogy új termékként az elállás jogával tudjon élni. Mindkét matrica eltávolításával a terméket használatba vette vagyis használt terméknek minősül így az elállás, illetve csere garanciáról lemond

A Megrendelő a megrendelés során az alábbi számlázási adatokat adja meg:

vezetéknév és keresztnév vagy cégnév

lakcím, székhely címe (utca, házszám, irányítószám, város, ország, telefonszám)

 

A Szolgáltató a megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc) órán belül a megrendelés során megadott e-mail címre a megrendelő részére visszaigazolást küld, amely az alábbi adatokat tartalmazza:

 

a megrendelés számát,

a kiszállítás címét, vagy azt, hogy az átvételre a személyes átvételi ponton kerül sor,

számlázási adatokat,

a megrendelt termékek nevét, darabszámát, méretét, kódját,

a megrendelt termékekért fizetendő összeget, mely nem tartalmazza a szállítási költséget,

a szállítási díjat.

tájékoztatás arról, hogy a szállítás időpontjáról külön e-mail-ben nyújt tájékoztatást a Szolgáltató hétköznap a megrendelés elküldését követő 48 (negyvennyolc) órán belül, hétvégi rendelés leadás esetén 72 (hetvenkét) órán belül.

 

A megrendelő által a megrendelés elküldésével és a részére a visszaigazolás megküldésével a szerződés a felek között még nem jön létre. A visszaigazolás a Megrendelő tájékoztatása arról, hogy az ajánlat a Szolgáltatóhoz megérkezett.

 

Amennyiben a hétköznap leadott megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc), ill. hétvégén 72 (hetvenkét) órán belül nem érkezik visszaigazolás a Megrendelő részére, a Megrendelő ajánlati kötöttsége megszűnik. Amennyiben a Megrendelő a hétköznap leadott megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc) órán belül, ill. hétvégi rendelésnél 72 (hetvenkét) órán belül nem kap visszaigazolást, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Szolgáltató kollégáival a személyes átvételi pontnál megjelölt telefonszámon.

 

A megrendelések feldolgozása minden munkanapon 16:00 óráig történik. Amennyiben a megrendelés leadására munkanapokon 16:00 óra után vagy szabadnapon, munkaszüneti napon kerül sor, annak feldolgozására a soron következő munkanapon 16:00 óráig kerül sor.

 

A megrendelés feldolgozása után a Szolgáltató  e-mailben tájékoztatja a Megrendelőt a szállítási határidőről, a felek között a szerződés ezzel jön létre.

 

A Szolgáltató a termékek csomagolásáért külön díjat nem számít fel.

 

A szerződés nyelve a magyar. A megkötendő szerződést a Szolgáltató nem iktatja és az a későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető.

Fizetés

Megrendelésed ellenértékét több módon is fizetheted:

    
 1. Utánvét


A számlán szereplő végösszeget a csomag kézhezvételekor a futárnak kell megfizetned. 
Az utánvét összege a csomagon található címkén szerepel, amely tartalmazza:
- a termékek összértékét
- a szállítási díjat 
- az utánvét költségét
A futárnak az utánvét összegét kizárólag készpénzben tudod fizetni, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.

Ha a csomagot Pick Pack Ponton szeretnéd átvenni 
ugyanezek a fenti fizetési módok választhatók. 
A Pick Pack Pontra kiszállított, utánvétes fizetési móddal kért csomagok árát a kiválasztott átvételi helyen bizonyos esetekben nemcsak készpénzben, hanem bankkártyával is lehet fizetni. A boltlistában megjelölt üzletekben van lehetőség bankkártyás fizetésre.
 

 1. Személyes átvételkor történő készpénzes fizetés: 
  Személyes átvétel esetén telephelyünkön történő fizetéskor kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. 

 

 

A futárnak fizetendő díj a megrendelt termékek vételárán túlmenően minden esetben tartalmazza az előre közölt és a jelen ÁSZF-ben rögzítet szállítás díját is és költségeit.

Utánvéttel történő rendelésre kizárólag 100.000,-Ft, azaz Százezer forint összegű vételárig van lehetőség.

Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Marions Kids Kft.

Levelezési cím: Miskolc, Kisfaludy Károly u. 56, 3528

Telefonszám: 06306811630

E-mail cím: marionskft@gmail.com

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál                                                                                                             
  Fogyasztóvédelmi Felügyelőség                                                                                                                                          3530 Miskolc, Meggyesalja u. 12. Levélcím:3501 Miskolc, Pf.: 589. Telefon:46/506-071 E-mail:fogyasztovedelem@borsod.gov.hu             Ügyfélfogadási idő.Hétfő 8.00 - 16.00 Kedd 8.00 - 16.00 Szerda 8.00 - 16.00 Csütörtök 8.00 - 16.00 Péntek 8.00 - 14.00                                                                                                         
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése (a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület                                           Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
  Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
  Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
  Fax száma: (46) 501-099
  Név: Dr. Tulipán Péter
  E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu                                                                                                                                                                                                                                                          
 • Bírósági eljárás kezdeményezése                                                                                                                                               Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság Miskolc 

  Postacím: 3502 Miskolc, Pf.: 370.

   
Kiszállítással rendelt termékkel kapcsolatos szabályok

A kiszállítással rendelt termék Megrendelő részére történő kiszállítását a Szolgáltató  a vele szerződéses jogviszonyban álló cég (GLS Hungary Kft, a továbbiakban futárszolgálat) útján végzi. A címzett a szállítási szolgáltatás Megrendelő.

 

A megrendelés leadását követően a kiszállítási cím utólagos módosítására nincs lehetőség.

 

A futárszolgálat a küldeményeket a Megrendelő, mint címzett által megjelölt, a feladó által a küldeményen, vagy annak kísérő okiratán feltüntetett címhelyen kézbesíti.

A címzettnek a feladata, hogy kertes ház esetében a telek cím szerinti bejáratánál, többlakásos épületben, irodaházak, üzletházak és egyéb hasonló jellegű intézmények esetében az épület bejáratánál,

lakópark, ipari-park, gyártelep esetében a telek bejáratánál, portaszolgálatánál,

egyéb esetekben a címhely ajtaján gondoskodjék a neve és címe elhelyezéséről (minimum házszám, emelet, ajtószám, lakásszám) mobil számot kell adnia, amin elérhető.

Amennyiben a küldemény kézbesítése sikertelen volt, a futárszolgálat a küldeményen megjelölt címhelyen értesítést hagy vagy telefonon egyeztet, és a kézbesítést még egy alkalommal, az értesítésen megjelölt időpontban, ingyenesen megpróbálja.

 

Amennyiben a küldemény kézbesíthetetlennek minősül, a Megrendelőnek kell megfizetnie a szállítás költségét abban az esetben is, ha a megrendelés összértéke alapján egyébként a Megrendelőnek nem kellene szállítási díjat fizetnie.

 

Kézbesíthetetlennek minősül a küldemény ha:

azt a címzettnek felróható okból (pl. hibás cím megadása, nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a küldemény átvételéről nem gondoskodott, átvétel megtagadása) kétszeri kísérlet alapján sem lehet a címzettnek kézbesíteni, vagy

 

az utánvét összegét (vételár + szállítási díj) a címzett nem fizette meg.

 

 

A kézbesítés helye

A futárszolgálat belföldön minden küldeményt házhoz kézbesít, postafiókra, ill. hrsz-ra nincs kézbesítés.

 

Indokolatlan várakoztatás esetén az alábbi rendelkezések az irányadóak:

15 percen túli indokolatlan várakoztatás esetén a futárszolgálatnak jogában áll a kézbesítést megszakítani és a következő munkanapon újra megkísérelni, ebben az esetben a Megrendelőnek a felmerült többletköltséget meg kell fizetnie.

 

Amennyiben a csomag kézbesítése újabb 15 perces várakoztatás miatt ismételten meghiúsul, a futárszolgálat a csomagot 5 munkanapon belül automatikusan visszaszállítja a Feladó címére. Ez esetben a Megrendelő a szállítási költségen felül minden felmerült egyéb költséget megfizetni köteles, amelyről a futárszolgálat tételes számlát állít ki.

 

 

A címzett

A futárszolgálat a címzésre vonatkozó előírások szerinti címadatokon kívül a küldeményre feljegyzett egyéb adatokat nem köteles figyelembe venni. A futárszolgálat nem vizsgálja, hogy a címhelyen nincs-e más azonos vagy hasonló nevű személy, aki a küldeményre igényt tarthat. Ha a küldeményre többen tartanak igényt, és emiatt a jogosult átvevő személyét illetően kétség merül fel, a futárszolgálat a címzettet értesíti, aki dönthet a küldemény kiszolgáltatásáról. Ha a címzésben több címzett neve szerepel, a küldeményt a címzettek megnevezésének sorrendje szerint bármelyik címzettnek kézbesíteni lehet.

 

Helyettes átvevő

Ha a címzett nem tartózkodik a címben megjelölt helyen és nincs, illetőleg a küldemény címében megjelölt helyen nem található meghatalmazottja, a küldemény helyettes átvevőnek is kézbesíthető.

A kézbesítés szempontjából helyettes átvevő lehet:

 

a címhelyen tartózkodó 14. életévét betöltött közeli hozzátartozó [Ptk. 685. § b) pontja];

a házastárs és a testvér;

az egyeneságbeli rokon;

az örökbefogadott, a mostoha és nevelt gyermek;

az örökbefogadó, a mostoha és a nevelőszülő, valamint;

magánszemély címzett esetén, a címhelyen tartózkodó bérbeadó, szállásadó;

egyéb, a címen jogosan tartózkodó személy

a hivatalosan jogosult átvevő felszámoló, végelszámoló.

A helyettes átvevőnek a fuvarlevélen aláírása mellett az átvételi jogosultságának jogcímét is fel kell tüntetnie. A futárszolgálat a címhelyen tartózkodó és magát helyettes átvételre jogosultnak valló személytől a jogcíme igazolását nem kell kérnie. Ha a jogcím fennállásával kapcsolatosan a futárszolgálat kétség merül fel, a jogcím közokiratba foglalt igazolását kérheti. Igazolás hiányában a futárszolgálat a küldemény érkezéséről értesítőt helyez el.

Az átvétel elismerése

 

Ha magánszemélynek címzett küldemény átvételét nem a címzett ismeri el, az átvevő köteles a címzett és a közötte lévő kapcsolatot is jelezni.

 

A címzett minden esetben köteles a csomag átvétele előtt annak sértetlenségét megvizsgálni, és sérülés, hiány esetén a futár jelenlétében jegyzőkönyvet felvenni.

 

Szállítási határidő

A megrendelt termékek kiszállítása a megrendelés feldolgozásától számított 2-4 munkanapon belül történik Magyarország bármely területére távolságtól függetlenül. A kézbesítés munkanapokon 8.00 és 17.00 óra között történik.

 

Szállítási díjak (Magyarországi szállítási cím esetén)

A szállítási költség bruttó díj, amely tartalmazza a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti mértékű áfá-t, ez jelenleg 27%. A szállítási díj mértéke független a megrendelt termék súlyától.

 

 

 

Elállás

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm.rendelet értelmében a Megrendelő a szerződéstől 14 (tizennégy) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

Minden megvásárolt terméket 2 db öntapadós "Marions" matricával látunk el amelyek közül ez egyiknek sérülésmentes megléte feltétele az elállásnak.

Amennyiben megkapta a terméket kérem győződjön meg a matricák meglétéről ha esetlegesen bármilyen jellegű problémája lenne kérjük haladéktalanul jelezze felénk mert mi dokumentáljuk a matrica meglétét.  Az egyik matrica a végtagok kimeneti nyílásainál kerül felhelyezésre a másik pedig a termék front felületén kerül felragasztásra. A terméken 1 db azaz egy darab matricának sértetlenül rajta kell maradnia, hogy új termékként az elállás jogával tudjon élni. Mindkét matrica eltávolításával a terméket használatba vette vagyis használt terméknek minősül így az elállás, illetve csere garanciáról lemond

A Kormányrendelet értelmében a Szolgáltató a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a Megrendelőt tájékoztatni (írásbeli megerősítés):

 

a vállalkozás cégnevéről (nevéről) és címéről (székhelyéről, illetve lakóhelyéről) azonosításra alkalmas módon;

a szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről;

a terméknek, illetve szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában foglaló áráról, illetve díjáról, valamint az összes járulékos költségről, így különösen a fuvardíjról, szállítási vagy postaköltségről;

 

a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről;

az elállás jogáról, az elállási jog gyakorlásának feltételeiről, módjáról és következményeiről, továbbá, hogy mely esetekben nem illeti meg az elállás joga,

a távközlő eszköz használatának díjáról, ha azt az alapdíjtól eltérően állapítják meg;

a vállalkozás ajánlati kötöttségének idejéről;

a szerződés legrövidebb időtartamáról olyan esetben, amikor a szerződésben foglaltak teljesítésére folyamatosan vagy ismétlődően kerül sor.

 

- a vállalkozás azon telephelye (fiókja) vagy egyéb szervezeti egysége címét, ahol a panasz érvényesíthető;

 

az esetleges jótállás feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő szolgáltatásokat (alkatrészellátás, javítószolgálat);

a szerződés megszüntetésének lehetőségét, ha az határozatlan időre szól, vagy tartama az egy évet meghaladja.

 

A Megrendelő az elállási jogát a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a fent hivatkozott írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 8 (nyolc) munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított 3 (három) hónap elteltéig gyakorolhatja.

 

Ha a fent hivatkozott írásbeli megerősítés kézhezvételére a termék kézhezvételének napjától, illetve a szerződéskötés napjától számított 3 (három) hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított 14 (tizennégy) munkanap elteltéig a Megrendelő akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított 3 (három) hónapból kevesebb mint 14 (tizennégy) munkanap van hátra.

 

Az elállás közlésére írásban a személyes átvételi hely címére történő megküldéssel és a termék egyidejű visszaküldésével vagy személyesen a termék átadásával egyidejűleg a személyes átvételi helyen annak nyitvatartási idejében van lehetőség.

 

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Megrendelő nyilatkozatát és a megvásárolt terméket a határidő lejárta előtt igazolható módon (legalább ajánlott postai küldeményként) elküldi.

 

Személyesen közölt elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Megrendelő nyilatkozatát a határidő lejárta előtt a személyes átvételi helyén annak nyitvatartási idejében megteszi és a megvásárolt terméket átadja.

 

A Szolgáltató köteles a fogyasztó által kifizetett összeget /a termék vételárát / haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni a Megrendelő által megadott bankszámlaszámra történő átutalással, vagy egyeztetés alapján postai úton.

 

A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket, tehát az utánvéttel feladott csomagokat a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni. A Megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli.

 

Ha a Szolgáltató a szerződésben meghatározott módon helyettesítő termékkel, illetve szolgáltatással teljesít, az elállási jog gyakorlása folytán a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Szolgáltatót terhelik.

 

A Szolgáltató követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

A Szolgáltató által üzemeltetett webáruházban és a jelen ÁSZF keretében értékesített termékek nem tartoznak azon termékkörbe, melyek vonatkozásában eltérő megállapodás alapján az elállás joga kizárt lenne.

 

A Kormányrendelet alapján a felek eltérő megállapodása hiányában a Megrendelő nem gyakorolhatja az elállási jogot szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a Szolgáltató a teljesítést a Megrendelő beleegyezésével megkezdte.

Szavatosság

Általános szabályok

 

A (kellék)szavatosság a Szolgáltató hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A teljesítés időpontja a termék Megrendelő részére történő átadása.

 

Nem áll fenn hibás teljesítés, ha a termék hibái ismertek, vagy azok felismerhetőek voltak. Hibás teljesítés kizárólag visszterhes szerződés esetében merülhet fel, ezért nem vonatkozik a szavatosság az ajándékba kapott termékre.

 

 Szavatossági igények és kártérítés

 

Kérjük mielőtt kifutó vagy minta darabot vásárol mint  érték csökkent terméket figyelmesen olvassa el!

A kifutó és minta darabok mint érték csökkent termékek kerülnek értékesítésre így azokat nem áll módunkba kicserélni vagy visszavásárolni. Az így meghirdetett terméketeken esetlegesen lehetnek kisebb szennyeződések, illetve sérülések amelyeket feltüntetünk

 

 Normál Termékek esetén

Hibás teljesítés miatt két lépcsőben, összesen négyféle szavatossági igény érvényesíthető: Az első lépcsőben a Megrendelő kérheti a termék kijavítását vagy kicserélését, amelyek közül – főszabály szerint – választhat. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne a Szolgáltatónak.

 

A második lépcsőben a Megrendelő árleszállításra és elállásra jogosult (amelyek közül szintén választhat), ha a kijavításra vagy kicserélésre – a lehetetlenség vagy az aránytalanság miatt – nem volt joga, vagy azt az a Szolgáltató nem vállalta vagy nem végezte el megfelelő határidőn belül jelentős kényelmetlenség nélkül.

 

Az árleszállítás esetén a termék vételárából kell kiindulni, és azt olyan mértékkel kell csökkenteni, amely az elszenvedett érdeksérelem megfelelő kiegyenlítésére alkalmas. Elállás esetén a már teljesített szolgáltatások visszajárnak, vagyis a Szolgáltatónak a termék visszavételével egyidejűleg a vételárat vissza kell adnia. Jelentéktelen hiba miatt azonban elállásnak nincs helye.

 

A kijavítást vagy kicserélést a Megrendelő nek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül elvégezze.

 

Amennyiben a Szolgáltató a termék kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a hibát a Szolgáltató költségére a Megrendelő is kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja.

 

A Megrendelő a választott szavatossági igényéről másikra térhet át, az áttéréssel okozott kárt köteles a Szolgáltatónak megtéríteni.

 

A Megrendelő a hibás teljesítésből eredő kár megtérítését is követelheti a Szolgáltatótól a kártérítésre vonatkozó szabályok alapján.

 

A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek – ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – a Szolgáltatót terhelik.

 

Igényérvényesítési határidők

 

A Megrendelő a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit. Az elévülési időbe nem számít bele a kijavítási időnek az a része, amely alatt a terméket nem lehet rendeltetésszerűen használni. A termékre vonatkozó szavatossági határidő tehát annyi nappal hosszabbodik meg, ahány nap a hiba közlésétől a kijavítás elvégzéséig eltelt.

 

Abban az esetben, ha a termék vagy jelentősebb részének kijavítására, illetve kicserélésére kerül sor, az elévülési határidő újból kezdődik.

 

A Megrendelő a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a Szolgáltatóval közölni. Amennyiben a Megrendelő a közléssel indokolatlanul késlekedik, az ebből eredő károk megtérítésére köteles. A hiba felfedezésétől számított 2 (kettő) hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni.

 

A teljesítést követő 6 (hat) hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen.

 

Szolgáltató mentesülése

 

A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Megrendelő részére történő átadást követően keletkezett. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher a Megrendelő oldalára kerül, vagyis neki kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

 

Jegyzőkönyv

A szavatosság keretében érvényesített kifogás intézése során a Megrendelő jegyzőkönyvet vesz fel, amelynek másolatát átadja a Megrendelő részére.

 

A jegyzőkönyvnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a Megrendelő nevét, címét, a termék megnevezését, vételárát,

a vásárlás időpontját, a hiba bejelentésének időpontját, a hiba leírását, a Megrendelő által érvényesíteni kívánt igényt,

a kifogás rendezésének módját.

A Szolgáltató a Megrendelő igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor, vagy azt követően legkésőbb 3 munkanapon belül köteles a Megrendelőt értesíteni.

Bejelentések, panaszok kezelése

A Szolgáltató célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a határidők betartásával a Megrendelők teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben mégis észrevétel, javaslat, panasz merülne fel, a Megrendelő ezt a tudomására jutását követően haladéktalanul jelzi a Szolgáltató részére a személyes átvételi pontnál (ÁSZF 2. pont) megjelölt elérhetőségeken írásban, telefonon, személyesen.

 

A Szolgáltató a panaszok, bejelentések, észrevételek kivizsgálása érdekében azok kézhezvételét, vagy tudomásszerzést követően belső vizsgálatot folytat le és ezen időponttól számított 15 (tizenöt) napon belül annak eredményéről írásban értesíti a Megrendelőt.

Adatváltozás bejelentése

A Megrendelő köteles a regisztráció során megadott adataiban bekövetkezett változást az arra okot adó körülmény bekövetkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 2 (kettő) munkanapon belül a regisztráció során létrehozott fiókjába történő belépést követően a személyes adatok menüpontban átvezetni.

 

A tájékoztatási kötelezettség elmulasztásából, a közölt adatok hibás, téves, vagy valótlan megjelöléséből eredő jogkövetkezményekért a felelősség a Megrendelőt terheli.

Az ÁSZF hatálya, módosítása

A Szabályzat hatálya kiterjed valamennyi regisztrált Megrendelőre.

A Szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (Internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Szolgáltató azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívüli, illetve egyéb címre történő szállítás nem lehetséges, minden ilyen megrendelés érvénytelen.

 

A jelen ÁSZF 2016. április 01. napjától hatályos.

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF rendelkezéseit egyoldalúan módosítsa. Az Általános Szerződési Feltételek módosítását a Szolgáltató a változás hatálybalépését megelőzően legalább 10 (tiz) nappal, a csomagkiszállításra vonatkozó szabályok változását legalább 5 (öt) nappal korábban nyilvánosságra hozza. A változásról szóló értesítést és a változást az Ügyfélszolgálaton mindenki számára hozzáférhető módon kifüggeszti és honlapján olvashatóvá és letölthetővé teszi.

 

Miskolc, 2016. április 01.

Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

1. A Szabályzat célja

 

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a Marions Kids Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (rövidített cégnév: Marions Kids Kft., székhely: 3528 Miskolc Kisfaludy utca 56., B-A-Z. Megyei Bíróság Cégbírósága által nyilvántartott cégjegyzékszám: 05-09-008584, adószám: 12555064-2-05) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és a Társaság adatvédelmi és adatkezelési politikáját.

 

A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén,minden egyén (továbbiakban: Felhasználó) számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait,különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

 

Az adatkezelő megnevezése

Név: Marions Kids Kft.

 

Székhely és levelezési cím: 3528 Miskolc, Kisfaludy utca 56

 

Telefonszám: +36 (30) 515 3532

 

Email cím: marions@marions.hu

 

Adatkezelési nyilvántartási szám:  NAIH-97445

A kezelt személyes adatok köre.

Regisztráció. A regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

 

megjelenített név

felhasználói név

jelszó 

e-mail cím

keresztnév

vezetéknév

utca

házszám

irányítószám

város

ország

telefonszám

 

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybevétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a Felhasználó

 

külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes Felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

Az adatkezelés jogalapja, célja és módja

Az adatkezelésre a www.marions.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Weboldal) található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. 

 

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. éviCXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást Felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldalhasználatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A Szolgáltató a felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

 

Minden olyan esetben, amikor személyes adatokat kérünk látogatóinktól, a látogató teljes mértékben tisztában lehet azzal, hogy önkéntesen dönthet a kért információk megadásáról. Előfordulhat azonban, hogy ha valaki nem adja meg személyes adatait, akkor nem tudja az adott, személyes adat megadásához kötött szolgáltatást igénybe venni, tekintettel arra, hogy vannak olyan adatelemek, amelyek kitöltése nélkül a regisztráció sikerrel nem zárulhat, így bizonyos mezők kitöltetlenül hagyása, vagy nem megfelelő kitöltése a regisztráció elutasításához vezethet. Ezen elemek a szükséges adatelemek.

 

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

 

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

 

Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta. 

Az adatkezelés időtartama

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart. A regisztráció Felhasználó általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: ÁSZF) rögzített esetben és módon kerülhet sor.

A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

 

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket. 

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

 

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor. 

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetősége

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat az ÁSZF-ben meghatározott módon. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

 

Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

 

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

 

Levelezési cím: Marions Kids Kft., székhely: 3528 Miskolc, Kisfaludy utca 56 .

 

E-mail: marions@marions.hu

 

A Ügyfél bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel .a Szolgáltató munkatársához fordulhat a 7.3. pontban elérhetőségeken keresztül.

 

A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait a Felhasználó a Weboldalon maga helyesbítheti; egyéb esetekben Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

 

A Felhasználó az Infotv.,valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

 

Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából. 

E-mail címek felhasználása

A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.

 

Az e-mail címek kezelése elsősorban a Felhasználó azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére.

 

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások vagy az ÁSZF változása esetén a változásokra vonatkozó, valamint a Szolgáltató egyéb hasonló szolgáltatásaira vonatkozó tájékoztatást a Szolgáltató bizonyos esetekben elektronikus formában, e-mailben juttatja el az érintettek részére. Az ilyen "értesítési listáról" nem lehet leiratkozni, ezen értesítéseket azonban a Szolgáltató nem használja reklámozási célra.

A Szolgáltató a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld hírleveleket. A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket küld, melyre a Felhasználó a regisztráció során automatikusan feliratkozik. A Felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről, a hírlevél alján elhelyezett link segítségével, illetve a főoldalon található leiratkozási lehetőség használatával. 

Egyéb rendelkezések

9.1. Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyébadatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

9.2.Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

9.3. Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja,ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

9.4. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Szabályzatban foglaltakat.

 

Jelen Nyilatkozat a látogatók nem nyilvánosságra szánt, hanem a www.marions.hu rendelkezésére bocsátott személyes adatainak védelmével kapcsolatos. Ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét, az ilyen információkra a Nyilatkozat hatálya nem terjed ki.

 

Miskolc, 2016. április 01.

Ár
A termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék bruttó (a mindenkor hatályos jogszabályok
szerinti mértékű áfá-val növelt) ára, mely 1 (egy) darab termékre vonatkozik. A nagykereskedelmi
vásárlók által hozzáférhető webáruházban a termékek adatlapján a nettó és a bruttó (a mindenkor
hatályos jogszabályok szerinti mértékű áfá-val növelt) ár is feltüntetésre kerül, mely 1 (egy) darab
termékre vonatkozik.

Szolgáltató az adott termék árát a megrendelés időpontjáig garantálja. Amennyiben valamely rendelés
bármilyen okból módosításra kerül, úgy a termékre a módosításkor érvényben lévő ár vonatkozik.
Megrendelés
A megrendelés leadható online rendeléssel a webáruházban a nap 0-24 órájában.

Az online megrendelés folyamata során és a megrendelés elküldése előtt lehetőség van a félrekattintás
technikai kijavítására, továbbá a megvásárolni kívánt termék(ek) törlésére is.

Megrendelő a megrendelését abban az esetben tudja elküldeni, leadni, ha a jelen okiratba foglalt ÁSZF-et elfogadja
amely tartalmazza az alábbi sorokat.

„Minden megvásárolt terméket 2 db öntapadós ”Marions" matricával látunk el amelyek közül ez egyiknek sérülésmentes
megléte feltétele az elállásnak.
Amennyiben megkapta a terméket kérem győződjön meg a matricák meglétéről ha esetlegesen bármilyen jellegű
problémája lenne kérjük haladéktalanul jelezze felénk mert mi dokumentáljuk a matrica meglétét.  Az egyik matrica a
végtagok kimeneti nyílásainál kerül felhelyezésre a másik pedig a termék front felületén kerül felragasztásra. A
terméken 1 db azaz egy darab matricának sértetlenül rajta kell maradnia, hogy új termékként az elállás jogával tudjon
élni. Mindkét matrica eltávolításával a terméket használatba vette vagyis használt terméknek minősül így a elállás,
illetve csere garanciáról lemond. "

A Megrendelő a megrendelés során az alábbi számlázási adatokat adja meg:
vezetéknév és keresztnév vagy cégnév
lakcím, székhely címe (utca, házszám, irányítószám, város, ország, telefonszám)

A Szolgáltató a megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc) órán belül a megrendelés során
megadott e-mail címre a megrendelő részére visszaigazolást küld, amely az alábbi adatokat tartalmazza:

a megrendelés számát,
a kiszállítás címét, vagy azt, hogy az átvételre a személyes átvételi ponton kerül sor,
számlázási adatokat,
a megrendelt termékek nevét, darabszámát, méretét, kódját,
a megrendelt termékekért fizetendő összeget, mely nem tartalmazza a szállítási költséget,
a szállítási díjat.
tájékoztatás arról, hogy a szállítás időpontjáról külön e-mail-ben nyújt tájékoztatást a Szolgáltató
hétköznap a megrendelés elküldését követő 48 (negyvennyolc) órán belül, hétvégi rendelés leadás esetén
72 (hetvenkét) órán belül.

A megrendelő által a megrendelés elküldésével és a részére a visszaigazolás megküldésével a szerződés
a felek között még nem jön létre. A visszaigazolás a Megrendelő tájékoztatása arról, hogy az ajánlat a
Szolgáltatóhoz megérkezett.

Amennyiben a hétköznap leadott megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc), ill. hétvégén 72
(hetvenkét) órán belül nem érkezik visszaigazolás a Megrendelő részére, a Megrendelő ajánlati
kötöttsége megszűnik. Amennyiben a Megrendelő a hétköznap leadott megrendelés elküldésétől számított
48 (negyvennyolc) órán belül, ill. hétvégi rendelésnél 72 (hetvenkét) órán belül nem kap
visszaigazolást, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Szolgáltató kollégáival a személyes átvételi
pontnál megjelölt telefonszámon.

A megrendelések feldolgozása minden munkanapon 16:00 óráig történik. Amennyiben a megrendelés
leadására munkanapokon 16:00 óra után vagy szabadnapon, munkaszüneti napon kerül sor, annak
feldolgozására a soron következő munkanapon 16:00 óráig kerül sor.

A megrendelés feldolgozása után a Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Megrendelőt a szállítási
határidőről, a felek között a szerződés ezzel jön létre.

A Szolgáltató a termékek csomagolásáért külön díjat nem számít fel.

A szerződés nyelve a magyar. A megkötendő szerződést a Szolgáltató nem iktatja és az a későbbiekben
papír alapon nem hozzáférhető.
Fizetés
Megrendelésed ellenértékét az alábbi módon fizetheted:
    
1. Utánvét
Fizetési mód díja: 300 Ft 

A számlán szereplő végösszeget a csomag kézhezvételekor a futárnak kell megfizetned. 
Az utánvét összege a csomagon található címkén szerepel, amely tartalmazza:
- a termékek összértékét
- a szállítási díjat 
- az utánvét költségét
A futárnak az utánvét összegét kizárólag készpénzben tudod fizetni, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.

Ha a csomagot Pick Pack Ponton szeretnéd átvenni ugyanezek a fenti fizetési módok választhatók. 
A Pick Pack Pontra kiszállított, utánvétes fizetési móddal kért csomagok árát a kiválasztott átvételi helyen bizonyos
esetekben nemcsak készpénzben, hanem bankkártyával is lehet fizetni. A boltlistában megjelölt üzletekben van lehetőség
bankkártyás fizetésre.
 
2. Személyes átvételkor történő készpénzes fizetés: 
Személyes átvétel esetén telephelyünkön történő fizetéskor kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. 
 
 
A futárnak fizetendő díj a megrendelt termékek vételárán túlmenően minden esetben tartalmazza az előre közölt és a
jelen ÁSZF-ben rögzített szállítás díját is és költségeit.
Utánvéttel történő rendelésre kizárólag 100.000,-Ft, azaz Százezer forint összegű vételárig van lehetőség.
Személyes átvételi lehetőség
A Szolgáltató a Megrendelők gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása, ügyeik intézése érdekében személyes
átvételi helyet üzemeltet a Marions Kids gyermekruha boltban, melynek címe és elérhetősége:

Személyes átvételi pont címe: 3501 Miskolc, Széchenyi 91 Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 09:30-17:30
óra között

szombaton: 09:30-13:00 óra között vasárnap és munkaszüneti napon: zárva

A webáruházban a nap 24 órájában leadható a megrendelés, mely a Szolgáltató saját weblapján, a www
.marions.hu címen érhető el. Személyes átvételi hely egyéb elérhetősége, e-mail: marions@marions.hu
Kiszállítással rendelt termékkel kapcsolatos szabályok
A kiszállítással rendelt termék Megrendelő részére történő kiszállítását a Szolgáltató  a vele szerződéses
jogviszonyban álló cég (GLS Hungary Kft, a továbbiakban futárszolgálat) útján végzi. A címzett a szállítási
szolgáltatás Megrendelő.
 
A megrendelés leadását követően a kiszállítási cím utólagos módosítására nincs lehetőség.
 
A futárszolgálat a küldeményeket a Megrendelő, mint címzett által megjelölt, a feladó által a küldeményen, vagy annak
kísérő okiratán feltüntetett címhelyen kézbesíti.
A címzettnek a feladata, hogy kertes ház esetében a telek cím szerinti bejáratánál, többlakásos épületben, irodaházak,
üzletházak és egyéb hasonló jellegű intézmények esetében az épület bejáratánál,
lakópark, ipari-park, gyártelep esetében a telek bejáratánál, portaszolgálatánál,
egyéb esetekben a címhely ajtaján gondoskodjék a neve és címe elhelyezéséről (minimum házszám, emelet, ajtószám,
lakásszám) mobil számot kell adnia, amin elérhető.
Amennyiben a küldemény kézbesítése sikertelen volt, a futárszolgálat a küldeményen megjelölt címhelyen értesítést hagy
vagy telefonon egyeztet, és a kézbesítést még egy alkalommal, az értesítésen megjelölt időpontban, ingyenesen
megpróbálja.
 
Amennyiben a küldemény kézbesíthetetlennek minősül, a Megrendelőnek kell megfizetnie a szállítás költségét abban az
esetben is, ha a megrendelés összértéke alapján egyébként a Megrendelőnek nem kellene szállítási díjat fizetnie.
 
Kézbesíthetetlennek minősül a küldemény ha:
– azt a címzettnek felróható okból (pl. hibás cím megadása, nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a küldemény
átvételéről nem gondoskodott, átvétel megtagadása) kétszeri kísérlet alapján sem lehet a címzettnek kézbesíteni, vagy
 
– az utánvét összegét (vételár + szállítási díj) a címzett nem fizette meg.
 
 
A kézbesítés helye
A futárszolgálat belföldön minden küldeményt házhoz kézbesít, postafiókra, ill. hrsz-ra nincs kézbesítés.
 
Indokolatlan várakoztatás esetén az alábbi rendelkezések az irányadóak:
– 15 percen túli indokolatlan várakoztatás esetén a futárszolgálatnak jogában áll a kézbesítést megszakítani és a
következő munkanapon újra megkísérelni, ebben az esetben a Megrendelőnek a felmerült többletköltséget meg kell
fizetnie.
 
– Amennyiben a csomag kézbesítése újabb 15 perces várakoztatás miatt ismételten meghiúsul, a futárszolgálat a csomagot
5 munkanapon belül automatikusan visszaszállítja a Feladó címére. Ez esetben a Megrendelő a szállítási költségen felül
minden felmerült egyéb költséget megfizetni köteles, amelyről a futárszolgálat tételes számlát állít ki.
 
 
A címzett
A futárszolgálat a címzésre vonatkozó előírások szerinti címadatokon kívül a küldeményre feljegyzett egyéb adatokat
nem köteles figyelembe venni. A futárszolgálat nem vizsgálja, hogy a címhelyen nincs-e más azonos vagy hasonló nevű
személy, aki a küldeményre igényt tarthat. Ha a küldeményre többen tartanak igényt, és emiatt a jogosult
átvevő személyét illetően kétség merül fel, a futárszolgálat a címzettet értesíti, aki dönthet a küldemény
kiszolgáltatásáról. Ha a címzésben több címzett neve szerepel, a küldeményt a címzettek megnevezésének sorrendje
szerint bármelyik címzettnek kézbesíteni lehet.
 
Helyettes átvevő
Ha a címzett nem tartózkodik a címben megjelölt helyen és nincs, illetőleg a küldemény címében megjelölt helyen nem
található meghatalmazottja, a küldemény helyettes átvevőnek is kézbesíthető.
A kézbesítés szempontjából helyettes átvevő lehet:
 
– a címhelyen tartózkodó 14. életévét betöltött közeli hozzátartozó [Ptk. 685. § b) pontja];
– a házastárs és a testvér;
– az egyeneságbeli rokon;
– az örökbefogadott, a mostoha és nevelt gyermek;
– az örökbefogadó, a mostoha és a nevelőszülő, valamint;
– magánszemély címzett esetén, a címhelyen tartózkodó bérbeadó, szállásadó;
– egyéb, a címen jogosan tartózkodó személy
– a hivatalosan jogosult átvevő felszámoló, végelszámoló.
A helyettes átvevőnek a fuvarlevélen aláírása mellett az átvételi jogosultságának jogcímét is fel kell tüntetnie. A
futárszolgálat a címhelyen tartózkodó és magát helyettes átvételre jogosultnak valló személytől a jogcíme igazolását
nem kell kérnie. Ha a jogcím fennállásával kapcsolatosan a futárszolgálat kétség merül fel, a jogcím közokiratba
foglalt igazolását kérheti. Igazolás hiányában a futárszolgálat a küldemény érkezéséről értesítőt helyez el.
Az átvétel elismerése
 
Ha magánszemélynek címzett küldemény átvételét nem a címzett ismeri el, az átvevő köteles a címzett és a közötte lévő
kapcsolatot is jelezni.
 
A címzett minden esetben köteles a csomag átvétele előtt annak sértetlenségét megvizsgálni, és sérülés, hiány esetén a
futár jelenlétében jegyzőkönyvet felvenni.
 
Szállítási határidő
A megrendelt termékek kiszállítása a megrendelés feldolgozásától számított 2-4 munkanapon belül történik Magyarország
bármely területére távolságtól függetlenül. A kézbesítés munkanapokon 8.00 és 17.00 óra között történik.
 
Szállítási díjak (Magyarországi szállítási cím esetén)
A szállítási költség bruttó díj, amely tartalmazza a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti mértékű áfá-t, ez
jelenleg 27%. A szállítási díj mértéke független a megrendelt termék súlyától.
 
A szállítási költség díja bruttó 1290,-Ft/megrendelés, az utánvétes fizetési mód díja:  + 300 Ft azonban amennyiben a
megrendelt termék(ek) vételára eléri vagy meghaladja a 9999,-Ft-ot, azaz a Kilencezerkilencszázkilencvenkilenc forintot,
a Megrendelőnek nem kell szállítási díjat fizetnie.
 
Elállás
A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm.rendelet értelmében a Megrendelő
a szerződéstől 14 (tizennégy) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

Minden megvásárolt terméket 2 db öntapadós "Marions" matricával látunk el amelyek közül ez egyiknek sérülésmentes
megléte feltétele az elállásnak.
Amennyiben megkapta a terméket kérem győződjön meg a matricák meglétéről ha esetlegesen bármilyen jellegű
problémája lenne kérjük haladéktalanul jelezze felénk mert mi dokumentáljuk a matrica meglétét.  Az egyik matrica a
végtagok kimeneti nyílásainál kerül felhelyezésre a másik pedig a termék front felületén kerül felragasztásra. A
terméken 1 db azaz egy darab matricának sértetlenül rajta kell maradnia, hogy új termékként az elállás jogával tudjon
élni. Mindkét matrica eltávolításával a terméket használatba vette vagyis használt terméknek minősül így az elállás,
illetve csere garanciáról lemond.

A Kormányrendelet értelmében a Szolgáltató a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a
Megrendelőt tájékoztatni (írásbeli megerősítés):

a vállalkozás cégnevéről (nevéről) és címéről (székhelyéről, illetve lakóhelyéről) azonosításra
alkalmas módon;
a szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről;
a terméknek, illetve szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában
foglaló áráról, illetve díjáról, valamint az összes járulékos költségről, így különösen a fuvardíjról,
szállítási vagy postaköltségről;

a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről;
az elállás jogáról, az elállási jog gyakorlásának feltételeiről, módjáról és következményeiről,
továbbá, hogy mely esetekben nem illeti meg az elállás joga,

a távközlő eszköz használatának díjáról, ha azt az alapdíjtól eltérően állapítják meg;
a vállalkozás ajánlati kötöttségének idejéről;
a szerződés legrövidebb időtartamáról olyan esetben, amikor a szerződésben foglaltak teljesítésére
folyamatosan vagy ismétlődően kerül sor.

- a vállalkozás azon telephelye (fiókja) vagy egyéb szervezeti egysége címét, ahol a panasz
érvényesíthető;

az esetleges jótállás feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő
szolgáltatásokat (alkatrészellátás, javítószolgálat);
a szerződés megszüntetésének lehetőségét, ha az határozatlan időre szól, vagy tartama az egy évet
meghaladja.

A Megrendelő az elállási jogát a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg
a fent hivatkozott írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 8 (nyolc) munkanap
elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított 3 (három) hónap elteltéig
gyakorolhatja.

Ha a fent hivatkozott írásbeli megerősítés kézhezvételére a termék kézhezvételének napjától, illetve a
szerződéskötés napjától számított 3 (három) hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított 14
(tizennégy) munkanap elteltéig a Megrendelő akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a
szerződéskötés napjától számított 3 (három) hónapból kevesebb mint 14 (tizennégy) munkanap van hátra.

Az elállás közlésére írásban a személyes átvételi hely címére történő megküldéssel és a termék
egyidejű visszaküldésével vagy személyesen a termék átadásával egyidejűleg a személyes átvételi helyen
annak nyitvatartási idejében van lehetőség.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Megrendelő
nyilatkozatát és a megvásárolt terméket a határidő lejárta előtt igazolható módon (legalább ajánlott
postai küldeményként) elküldi.

Személyesen közölt elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Megrendelő
nyilatkozatát a határidő lejárta előtt a személyes átvételi helyén annak nyitvatartási idejében
megteszi és a megvásárolt terméket átadja.

A Szolgáltató köteles a fogyasztó által kifizetett összeget /a termék vételárát / haladéktalanul, de
legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni a Megrendelő által megadott
bankszámlaszámra történő átutalással, vagy egyeztetés alapján postai úton.

A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban
felmerült költségeket, tehát az utánvéttel feladott csomagokat a Szolgáltatónak nem áll módjában
átvenni. A Megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli.

Ha a Szolgáltató a szerződésben meghatározott módon helyettesítő termékkel, illetve szolgáltatással
teljesít, az elállási jog gyakorlása folytán a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült
költségek a Szolgáltatót terhelik.

A Szolgáltató követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A Szolgáltató által üzemeltetett webáruházban és a jelen ÁSZF keretében értékesített termékek nem
tartoznak azon termékkörbe, melyek vonatkozásában eltérő megállapodás alapján az elállás joga kizárt
lenne.

A Kormányrendelet alapján a felek eltérő megállapodása hiányában a Megrendelő nem gyakorolhatja az
elállási jogot szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta
előtt a Szolgáltató a teljesítést a Megrendelő beleegyezésével megkezdte.
Szavatosság
Általános szabályok

A (kellék)szavatosság a Szolgáltató hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés,
ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben
meghatározott tulajdonságoknak. A teljesítés időpontja a termék Megrendelő részére történő átadása.

Nem áll fenn hibás teljesítés, ha a termék hibái ismertek, vagy azok felismerhetőek voltak. Hibás
teljesítés kizárólag visszterhes szerződés esetében merülhet fel, ezért nem vonatkozik a szavatosság
az ajándékba kapott termékre.

Szavatossági igények és kártérítés

Kérjük mielőtt kifutó vagy minta darabot vásárol mint  érték csökkent terméket Figyelmesen olvassa el 
A kifutó és minta darabok mint érték csökkent termékek kerülnek értékesítésre így azokat nem áll módunkba kicserélni
vagy visszavásárolni. Az így meghirdetett terméketeken esetlegesen lehetnek kisebb szennyeződések, illetve sérülések
amelyeket feltüntetünk .
 
 Normál Termékek esetén

Hibás teljesítés miatt két lépcsőben, összesen négyféle szavatossági igény érvényesíthető: Az első
lépcsőben a Megrendelő kérheti a termék kijavítását vagy kicserélését, amelyek közül – főszabály
szerint – választhat. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése
lehetetlen, vagy ha az a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan
többletköltséget eredményezne a Szolgáltatónak.

A második lépcsőben a Megrendelő árleszállításra és elállásra jogosult (amelyek közül szintén
választhat), ha a kijavításra vagy kicserélésre – a lehetetlenség vagy az aránytalanság miatt – nem
volt joga, vagy azt az a Szolgáltató nem vállalta vagy nem végezte el megfelelő határidőn belül
jelentős kényelmetlenség nélkül.

Az árleszállítás esetén a termék vételárából kell kiindulni, és azt olyan mértékkel kell csökkenteni,
amely az elszenvedett érdeksérelem megfelelő kiegyenlítésére alkalmas. Elállás esetén a már
teljesített szolgáltatások visszajárnak, vagyis a Szolgáltatónak a termék visszavételével egyidejűleg
a vételárat vissza kell adnia. Jelentéktelen hiba miatt azonban elállásnak nincs helye.

A kijavítást vagy kicserélést a Megrendelőnek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt)
napon belül elvégezze.

Amennyiben a Szolgáltató a termék kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a
hibát a Szolgáltató költségére a Megrendelő is kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja.

A Megrendelő a választott szavatossági igényéről másikra térhet át, az áttéréssel okozott kárt köteles
a Szolgáltatónak megtéríteni.

A Megrendelő a hibás teljesítésből eredő kár megtérítését is követelheti a Szolgáltatótól a
kártérítésre vonatkozó szabályok alapján.

A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos
költségek – ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – a Szolgáltatót terhelik.

Igényérvényesítési határidők

A Megrendelő a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti
szavatossági igényeit. Az elévülési időbe nem számít bele a kijavítási időnek az a része, amely alatt
a terméket nem lehet rendeltetésszerűen használni. A termékre vonatkozó szavatossági határidő tehát
annyi nappal hosszabbodik meg, ahány nap a hiba közlésétől a kijavítás elvégzéséig eltelt.

Abban az esetben, ha a termék vagy jelentősebb részének kijavítására, illetve kicserélésére kerül sor,
az elévülési határidő újból kezdődik.

A Megrendelő a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles
kifogását a Szolgáltatóval közölni. Amennyiben a Megrendelő a közléssel indokolatlanul késlekedik, az
ebből eredő károk megtérítésére köteles. A hiba felfedezésétől számított 2 (kettő) hónapon belül
közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni.

A teljesítést követő 6 (hat) hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a
teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével
összeegyeztethetetlen.

Szolgáltató mentesülése

A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy
a termék hibája a Megrendelő részére történő átadást követően keletkezett. A teljesítést követő hat
hónap elteltével azonban a bizonyítási teher a Megrendelő oldalára kerül, vagyis neki kell
bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

Jegyzőkönyv
A szavatosság keretében érvényesített kifogás intézése során a Megrendelő jegyzőkönyvet vesz fel,
amelynek másolatát átadja a Megrendelő részére.

A jegyzőkönyvnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a Megrendelő nevét, címét, a termék
megnevezését, vételárát,
a vásárlás időpontját, a hiba bejelentésének időpontját, a hiba leírását, a Megrendelő által
érvényesíteni kívánt igényt,
a kifogás rendezésének módját.
A Szolgáltató a Megrendelő igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor, vagy azt követően
legkésőbb 3 munkanapon belül köteles a Megrendelőt értesíteni.
Bejelentések, panaszok kezelése
A Szolgáltató célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a határidők betartásával a
Megrendelők teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben mégis észrevétel, javaslat, panasz
merülne fel, a Megrendelő ezt a tudomására jutását követően haladéktalanul jelzi a Szolgáltató részére
a személyes átvételi pontnál (ÁSZF 2. pont) megjelölt elérhetőségeken írásban, telefonon, személyesen.

A Szolgáltató a panaszok, bejelentések, észrevételek kivizsgálása érdekében azok kézhezvételét, vagy
tudomásszerzést követően belső vizsgálatot folytat le és ezen időponttól számított 15 (tizenöt) napon
belül annak eredményéről írásban értesíti a Megrendelőt.
Jogérvényesítési lehetőségek
8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja
A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az
alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:
Név: Marions Kids Kft.
Levelezési cím: Miskolc, Kisfaludy Károly u. 56, 3528
Telefonszám: +36-30/681-1630
E-mail cím: marionskft@gmail.com
A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli
panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a
panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a
panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.
A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén
helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli
panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.
A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt
szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a
jegyzőkönyv másolati példányát.
Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.
A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi
azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.
A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés
jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.
A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.
8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek
Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a
Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak
nyitva a Felhasználó számára:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Cím: 3530 Miskolc, Meggyesalja u. 12.
Levélcím: 3501 Miskolc, Pf.: 589.
Telefon: 46/506-071
Fax:
E-mail: fogyasztovedelem@borsod.gov.hu
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 8.00 - 16.00
Kedd 8.00 - 16.00
Szerda 8.00 - 16.00
Csütörtök 8.00 - 16.00
Péntek 8.00 - 14.00

Békéltető testület eljárásának kezdeményezése (a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
Név: Dr. Tulipán Péter
E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu

Bírósági eljárás kezdeményezése

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság Miskolc
Postacím: 3502 Miskolc, Pf.: 370.
Webáruház készítés